TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Escrocii au început să folosească Telegram-bots pentru șantaj

Escrocii de Internet au început să folosească datele personale colectate de roboți speciali în Telegram pentru șantaj, scrie incrussia.ru, cu referire la "Kommersant".

Ei cer bani amenințînd să le spargă contul sau să dezvăluie familiei și colegilor informații despre activitățile online ale persoanei.

Una dintre sursele de date pentru infractori este botul MailSearchBot al companiei LeakCheck, care a fost creat pentru a verifica parolele "scurse", a declarat directorul serviciului securității informației SerchInform, Alexei Drozd. Botul propune utilizatorului contra cost să găsească după numărul de telefon numele de utilizator și parolele, care din anumite motive au devenit publice.

În versiunea gratuită a botului, o parte din parolă este ascunsă, dar escrocii oricum folosesc aceste date pentru a șantaja utilizatorii prin e-mail. "De la victime se cer bani pentru ca datele lor să nu fie dezvăluite prietenilor, rudelor sau colegilor", a adăugat Drozd. În același timp, nu există garanții că șantajul se va opri după transferul banilor, a declarat Anton Dolgalev, șeful adjunct al Departamentului protecție de riscurile digitale Group-IB.

De cele mai multe ori, escrocii scriu victimelor că pe computerul lor există un virus și toate acțiunile din rețea sînt înregistrate, iar pentru confirmare atașează ultima parolă folosită, a declarat LeakCheck publicației. În același timp, MailSearchBot nu păstrează istoricul solicitărilor, au adăugat creatorii botului, de aceea escrocii sînt imposibil de găsit.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load