COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Electricitatea transformă gunoiul în grafen

Electricitatea transformă gunoiul în grafen

Experții de la Universitatea Rice au anunțat că noua lor tehnologie poate transforma orice sursă de carbon solid în grafen.

Grafenul reprezintă niște foi foarte subțiri de atomi de carbon. Ele sînt folosite la fabricarea unei game largi de materiale: de la plastic de rezistență înaltă pînă la electronice flexibile. Metodele moderne permit producerea unei cantități mai mici de grafen cu o structură ideală. Noua metodă produce deja mai multe grame de grafen pe zi, iar experții vor crește această cantitate pînă la cîteva kilograme pe zi.

Făcînd experimente cu obținerea de grafen, cercetătorii au pus o picătură de funingine într-un tub de sticlă transparent și au expus-o unei sarcini electrice de 400 de volți timp de 200 de milisecunde. După o mică ajustare, oamenii de știință au reușit să obțină ca temperatura din interiorul sticlei să ajungă la aproximativ 2700 de grade Celsius. Testele chimice au arătat că acest proces a produs grafen, care este ideal pentru utilizarea în masă.


Lucrarea este inovatoare din punct de vedere științific și practic, deoarece promite să facă grafenul destul de ieftin pentru a-l folosi la întărirea asfaltului sau la îmbunătățirea proprietăților vopselei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load