Ce știu aplicațiile despre tine și cum te urmăresc

Ce știu aplicațiile despre tine și cum te urmăresc

Aplicațiile au nevoie de acces la datele tale pentru ca serviciul să fie unul  bun, dar unele exagerează și acaparează și informații pe care nu le-ai vrea.


Cei de la vpnMentor au analizat zeci de aplicații populare pentru a vedea ce fel de informații stochează, în ce mod și la ce date au acces, iar rezultatul nu este unul plăcut.


18 dintre cele 21 de aplicații, ce au fost incluse în studiu, analizează locația utilizatorului chiar și atunci cînd aplicația nu este folosită. Tinder se găsește vinovată de această practică, iar Facebook și Instagram nu numai că te urmăresc, dar stochează și adresele afacerilor și ale oamenilor din împrejurimi și reține locațiile vizitate cel mai des.


Dacă te-ai gîndit că mesajele tale sînt private și nimeni nu ar trebui să aibă acces la ele atunci ar trebui să nu mai vorbești pe Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter sau Spotify. Facebook și Instagram folosesc mesajele tale pentru a învăța mai multe despre tine, în timp ce Twitter și Spotify precizează negru pe alb că au acces la orice mesaj pe care-l trimiți pe platformă.


Multe aplicații analizează și iau informații despre dispozitivul tău, dar unele merg dincolo de ce este strict necesar. Facebook și Instagram îți urmăresc nivelul bateriei telefonului, puterea semnalului telefonului tău, ce spoturi Wi-Fi se află în apropiere și scanează aplicațiile și fișierele pe care le ai pe telefon.


În același timp, Google și Amazon păstrează căutările tale vocale pe care le faci cu ajutorul asistenților digitali. Apple Music îți urmărește apelurile telefonice, emailurile pe care le trimiți și pe care le primești pe dispozitivul unde aplicația este instalată.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load