X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Locuitorii țărilor UE vor să fie vaccinați cu preparatul rusesc ”Sputnik V”

12 feb. 2021,, 07:34   Sport
1663 0

Locuitorii țărilor Uniunii Europene (UE) vor să se vaccineze cu vaccinul rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V" în Crimeea. Despre acest lucru a anunțat șeful Comitetului Parlamentului din Crimeei pentru Diplomație populară și Relații Interetnice, Yuri Hempel, citat de RIA Novosti.

"Am primit o serie de adresări pe linia diplomației populare din partea locuitorilor din țările Uniunii Europene, cu dorința de a veni în Crimeea și de a se vaccina cu vaccinul rusesc. Ei își motivează adresarea prin încrederea în vaccinul rusesc și anume în "Sputnik V", a spus Hempel. Potrivit lui, teoretic, acest lucru este posibil, în prezent se analizează un posibil mecanism de sosire a străinilor în regiune.

"Vom oferi detalii imediat ce vor fi rezolvate toate problemele organizatorice. Interes principial există", a explicat el. Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în Crimeea pe 15 decembrie 2020.

Preparatul rusesc "Sputnik V" a devenit primul vaccin în lume înregistrat, pe baza adenovirusului uman. În prezent, preparatul oamenilor de știință ruși se află printre primele zece cele mai bune vaccinuri-candidate pe lista Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Utilizarea "Sputnik V" pe teritoriul lor a fost aprobată deja de 12 țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?