Un sportiv din Moldova se pregătește pentru o nouă provocare

Un sportiv din Moldova se pregătește pentru o nouă provocare

Moldoveanul Iulian Bercu, care recent a alergat 170 de kilometri în cadrul ultramaratonului de pe Mont-Blanc, vrea să mai atingă o performanţă.

El se pregăteşte pentru o competiţie care va avea loc tocmai în Noua Zeelandă, în luna martie, a anului viitor. Sportivul îşi propune să parcurgă 250 de kilometri pe unul dintre cele mai dificile trasee montane. 

"Fiecare din consumatorii de droguri sportive au tendinta de aşi mari doza. M-am gîndit să încerc să alerg ceva mai greu", a spus Iulian Bercu, maratonist.

După o selecție riguroasă, Iulian a aflat acum cîteva zile că i-a fost acceptată participarea. În scrisoare, organizatorii menţionează că ştiu despre ţara noastră doar din cartea "Tenis cu moldovenii", scrisă de Tony Hawks.

"E un număr limitat la cîţiva zeci de participanţi. E un fel de competiţie cu un iz de supravieţuire. Pentru că fiecare sportiv duce cu el toată rezerva de mîncare, sacul de dormit", a spus Iulian Bercu, maratonist.

Maratonul "Racing The Planet" din Noua Zeelandă va dura o săptămînă.

"Principala problemă pe care o văd pentru mine este acumularea oboselii. Tu în fiecare zi ieşi pe ger din cort, alergi cinci zile la rînd cîte un maraton şi în a şasea zi alergi 80 de kilometri. Şi în a şaptea zi alergi 10 kilometri", a spus Iulian Bercu, maratonist.

Pentru a face faţă acestei provocări, Iulian se antrenează în fiecare zi.

"Principalul antrenament sînt alergările de 15-20 de kilometri în fiecare dimineaţă. Sîmbăta încerc să alerg mai mult 30-40 de kilometri", a spus Iulian Bercu, maratonist.

Ultramaratonul Racing The Planet a mai fost organizat în Sahara, Mongolia, Chile, Namibia și Antarctica.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load