X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Academia de fotbal Zimbru Chișinău își întrerupe activitatea

2 apr. 2019,, 11:10   Sport
3607 0

Cea mai bună Academie de Fotbal din Moldova este în criză. Antrenorii celor peste 500 de copii care vin la baza de pe strada Butucului au anunțat oprirea ativității lor pe un termen nelimitat.

Asta pentru că nu au primit salariile în ultimii trei ani. Directorul Academiei Zimbru, Marius Codescu a spus pentru Moldfootball.com că nu este vorba de o grevă sau de un boicot, dar de întreruperea ativității pe un termen nelimitat. Potrivit lui Codescu, colectivul Academiei a ajuns la această concluzie pentru că nu mai pot continua astfel, iar din partea conducerii nu au primit niciun răspuns concret legat de plata datoriilor.

În același timp, antrenorii vor continua să vină la serviciu, pînă cînd procesul de antrenamente nu va mai avea loc.

Informațiile despre întreruperea activității Academiei au apărut ieri, 1 aprilie. Acestea însă, nu au fost luate în serios, fiind Ziua Păcălelilor. După, însă, părinții copiilor care se antrenează la Academia Zimbru au primit mesaje că antrenamentele nu vor mai avea loc.

Menționăm că la Academia Zimbru, zilnic se antrenează circa 550 de copii și juniori la 12 grupe de vîrstă. Pentru servicii, fiecare copil plătește o taxă lunară de la 400 la 700 de lei, în funcție de grupă. De-a lungul ultimilor ani de activitate, Academia a creat cei mai de succes fotbaliști ai Naționalei de fotbal. De exemplu, internaționalii Artur Ioniță sau Alexandru Epureanu sînt discipolii școlii de fotbal de pe strada Butucului. Mai mult de jumătate din membrii echipei naționale este formată din discipolii Academiei Zimbru.


Mai mulți părinți s-au arătat revoltați de situația creată și anunță că vor protesta și vor cere reluarea antrenamentelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?