Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tenis: US Open a revenit asupra deciziei de anulare a competiţiei în scaun rulant

25 iun. 2020,, 21:30   Sport
2247 0

Organizatorii US Open au anunţat miercuri că vor include competiţia de tenis în scaun rulant în programul din acest an al Grand Slam-ului de la New York, după ce un jucător a acuzat ca discriminatorie decizia de a elimina acest eveniment, ca parte a măsurilor de a limita răspîndirea noului coronavirus, relatează Reuters.


Anunţul Federaţiei americane de tenis (USTA) intervine la cinci zile după ce a promis că va analiza din nou situaţia şi va avea o comunicare mai bună cu jucătorii cu dizabilităţi.

''Decizia a fost luată după mai multe reuniuni virtuale cu un grup de sportivi în scaun rulant şi cu Federaţia internaţională de tenis din ultima săptămînă. Competiţia de tenis în scaun rulant se va desfăşura la simplu, la dublu şi dublu mixt, atât la feminin cît şi la masculin, cu premii similare de la ediţia trecută'', se arată într-un comunicat al USTA.

Australianul Dylan Alcott, campion paralimpic la tenis, a criticat decizia organizatorilor US Open de a renunţa la competiţia în scaun rulant, calificînd acest demers ''o discriminare dezgustătoare''. Alcott, care a cîştigat turneul de la US Open rezervat persoanelor cu dizabilităţi în 2015 şi 2018 la simplu, respectiv în 2019 la dublu, era nemulţumit şi de faptul că jucătorii cu dizabilităţi nu au fost consultaţi.

După aflarea deciziei de miercuri, Alcott a mulţumit organizatorilor pentru revenirea asupra deciziei: ''Este un punct de cotitură uriaş, care arată cîtă susţinere poate aduce comunitatea şi din adîncul inimii mele nu le pot mulţumi îndeajuns''.

US Open din acest an se va desfăşura (31 august-13 septembrie) se va desfăşura fără spectatori, cu numărul de jucători redus la jumătate în probele de dublu masculin şi feminin, în timp ce proba de dublu mixt a fost eliminată, ca şi competiţia juniorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?