X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Svetlana Kuzneţova renunţă la US Open din cauza COVID-19

12 aug. 2020,, 00:30   Sport
2341 0

Rusoaica Svetlana Kuznețova, laureată la US Open în 2004, a anunţat că nu va participa la turneul de Mare Şlem de la Flushing Meadows din acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Agerpres.

“Din cauza situaţiei defavorabile datorate coronavirusului, am luat decizia dificilă de a nu participa la US Open”, a declarat jucătoarea într-un mesaj postat pe Instagram. Ea va lipsi și de la turneul de la Cincinnati, mutat la New York săptămîna viitoare, înaintea US Open, programat între 31 august şi 13 septembrie. “Sînt dezolată pentru că aşteptam aceste turnee, dar pandemia a schimbat toate planurile. Eu sper că situaţia la nivel mondial va deveni mai stabilă pentru următoarele competiţii”, mai spune Svetlana Kuznețova.

Sportiva în vîrstă de 35 de ani, care se află pe locul 32 mondial, se alătură astfel unei liste lungi de jucătoare şi jucători europeni care au ales să lipsească de la această competiţie. Australianca Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, ucraineanca Elena Svitolina (nr. 5) şi olandeza Kiki Bertens (nr. 7) au luat această decizie. La masculin, Rafael Nadal, nr. 2 mondial, a renunţat şi el la turneul american, la fel ca şi elveţianul Stanislas Wawrinka.

Federaţia americană de tenis (USTA) a anunţat, totodată, luni, forfait-urile cehoaicei Barbora Strycova şi a chinezoaicei Xiyi Wang. Mai mult, jucătorii care vor participa la US Open o vor face pe propria răspundere, informează organizatorii, care au lansat un document prin care precizează că nu vor fi răspunzători pentru eventuale infectări cu COVID-19 sau chiar moartea din această cauză.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?