X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Radu Rebeja, pregătit să conducă Federația Moldovenească de Fotbal

18 dec. 2020,, 14:58   Sport
4387 3

Cunoscutul fotbalist, Radu Rebeja, deputat, candidează la șefia Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), alegeri ce vor avea loc cel mai probabil în luna ianuarie 2021. Într-un interviu acordat pentru kp.md, Rebeja spune că, schimbările în fotbal trebuie să înceapă acum pentru a nu pierde cîteva generații de fotbaliști.

Radu Rebeja a spus că are încredere că în fotbalul autohton se pot face schimbări, împreună cu o echipă competentă.

„Noi avem încrederea că fotbalul în R. Moldova poate și trebuie să fie mai bun! Dacă nu am fi crezut acest lucru, nu am fi propus schimbări. Presupun că există oameni cărora le convine situația actuală și nu se văd într-o altă structură a FMF. În același timp înțeleg că nu este ușor să schimbi sistemul care s-a construit în FMF cu anii, dar în această situație simt că este necesar să atragem specialiști în fotbal și după ce adunăm o echipă bună, să facem tot posibilul pentru ca, în primul rînd, să fim credibili, în al doilea - să ni se acorde încrederea în viziunea noastră de dezvoltare a fotbalului în R. Moldova”, spune el, transmite unimedia.info.

Radu Rebeja afirmă că este pregătit să facă față unui volum mare muncă. “Vom avea un volum mare de lucru - dezvoltarea infrastructurii fotbalului, ajutor pentru școlile de fotbal, susținerea antrenorilor pentru copii, asociațiile raionale și regionale trebuie să iasă la un nivel mai înalt, mai productiv și calitativ al activităților sale. Trebuie să dezvoltăm procesul competițional la fiecare nivel, începînd cu cel pentru copii pînă la Campionatul Diviziei Naționale, dezvoltarea fotbalului pentru femei. De asemenea, ne vom concentra pe educația tinerelor talente, care vor evolua cu succes pentru naționala noastră. Timp nu este, nu vor fi făcute schimbări astăzi, riscăm să pierdem încă cîteva generații de fotbaliști”, a spus Radu Rebeja.

Radu Rebeja este cel mai selecționat jucător moldovean din toate timpurile, cu 74 de meciuri la echipa națională de fotbal a Republciii Moldova. El este fondatorul Academiei de Fotbal din Republica Moldova, care-i poartă numele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?