X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

O medalie de argint și două de bronz la Campionatul Național de Haltere

3 mar. 2020,, 07:30   Sport
2710 0

La sfîrșitul săptămînii trecute, capitala țării a găzduit Campionatul Național de Haltere pentru adulți.

Peste 80 cei mai puternici halterofili din Chișinău, Nisporeni, Cahul, Comrat, Bălți, Sîngerei, Grigoriopol, Tiraspol și municipiul Ungheni, printre care cinci elevi ai Școlii Sportive din oraș – Roman Djacîpov, Eugen Mihailenco, Vladimir și Vasile Sitnicov, Dumitru Cozari – au luptat pentru titlurile de campioni.

Potrivit antrenorului sportivilor ungheneni, Vasile Sitnicov, băieții au cucerit o medalie de argint și două de bronz. Medaliatul cu argint la campionat, Dumitru Cozari, a ridicat 140 kg aruncat și 155 kg smuls. Pe Eugem Mihailenco bronzul l-a costat 98 kg aruncat și 122 smuls. Iar 103 kg smuls și 122 aruncat i-au adus lui Vasile Sitnicov medalia de bronz.

Probabil, nu trebuie să specificăm că băieții au evoluat fiecare în categoria sa de greutate. Antrenorul a menționat că fiecare dintre ei și-a îmbunătățit rezultatele cu 8-14 kg. Din păcate, Vladimir Sitnicov și Roman Djacîpov, din cauza bolii, nu au putut să se prezinte ca de obicei, după capacități.

Dar, cum a menționat mentorul Vasile Sitnicov, principalul lucru este ca băieții să fie sănătoși, căci victorii vor avea, el e sigur. Apropo, unii vor putea „recupera” la campionatul din martie la haltere pentru sportivi pînă la 15 și 17 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?