X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Jocurile Olimpice se amînă din cauza pandemiei

24 mar. 2020,, 20:00   Sport
2412 0

Printr-o declarație comună, Comitetul Olimpic Internațional și Comitetul de Organizare Tokyo 2020 au anunțat că Jocurile Olimpice vor fi amînate.

Președintele Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Thomas Bach, și prim-ministrul Japoniei, Abe Shinzo, luînd în considerare evoluția COVID-19 la nivel mondial, au discutat în această dimineață despre posibilitatea de a amîna desfășurarea Jocurilor Olimpice.

La discuție au mai participat Mori Yoshiro, președintele Comitetului de organizare de la Tokyo 2020, Hashimoto Seiko, Ministrul Jocurilor Olimpice, Koike Yuriko, guvernatorul Tokyo, John Coates, membru al Comisiei de coordonare CIO, Christophe De Kepper, director general CIO, și Christophe Dubi, director executiv al Jocurilor Olimpice.

“Președintele Bach și premierul Abe și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu pandemia COVID-19 la nivel mondial și despre impactul semnificativ pe care îl are asupra pregătirilor sportivilor în vederea Jocurilor Olimpice. Deși s-au remarcat progresele deosebite făcute de Japonia în lupta împotriva COVID-19, răspîndirea fără precedent și într-un mod imprevizibil, greu de prezis, arată că situația la nivel mondial s-a agravat în ultima perioadă. De asemenea, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat că pandemia Covid-19 accelerează”, se spune în comunicatul emis de Comitetul Olimpic Internațional.

În circumstanțele actuale și pe baza informațiilor furnizate de OMS, președintele Comitetului Olimpic Internațional și premierul Japoniei au ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie să fie reprogramate la o dată după 2020, dar nu mai tîrziu de vara 2021, pentru a proteja sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicați în Jocurile Olimpice și a comunității internaționale.


În încheierea comunicatului s-a anunțat că Jocurile Olimpice, ediția Tokyo, vor păstra în denumire anul 2020. “Flacăra olimpică ar putea deveni lumina de la capătul tunelului în care se află lumea în prezent. Prin urmare, s-a convenit ca aceasta să rămînă în Japonia, și se vor păstra numele Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020″, se încheie comunicatul emis astăzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?