COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo vor fi amînate

24 mar. 2020,, 07:30   Sport
1944 0

Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo vor fi amînate cu un an din cauza coronavirusului, a declarat Dick Pound, membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), pentru BBC.

„Pe baza informaţiilor pe care CIO le are, amînarea a fost decisă”, a declarat Pound pentru USA Today. „Paşii următori nu au fost deocamdată determinaţi, dar Jocurile nu vor începe pe 24 iulie, asta ştiu cu siguranță. Le vom lua etapă cu etapă şi trebuie să facem faţă tuturor provocărilor pe care le presupune amînarea, care sînt imense”, a afirmat Pound.

În ciuda numeroaselor apeluri la amînarea competiţiei, lansate de cîteva zile de sportivi şi de comitetele naţionale olimpice, CIO a aşteptat pînă duminică pentru a menţiona în premieră o posibilă amînare a JO de la Tokyo, care ar urma să înceapă pe 24 iulie.

Luni, premierul japonez Shinzo Abe a recunoscut că amînarea „ar putea deveni inevitabilă” în condiţiile pandemiei de coronavirus.

Canada şi Australia au anunţat deja că nu vor trimite sportivi la JO de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie - 9 august.


Menționăm că recent, asociațiile naționale de fotbal ale Europei (UEFA) au hotărît să amîne desfășurarea Campionatului European de fotbal, planificat pentru vara acestui an. Competiția va avea loc în 2021.

Anterior, UEFA a amînat desfășurarea tuturor meciurilor din cadrul UEFA Champions League și UEFA Europa League.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X