X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Olimpiada Republicană de Informatică și-a desemnat cîștigătorii

9 apr. 11:15   Societate
2833 0

40 de elevi au fost premiați pentru rezultatele pe care le-au obținut în cadrul Olimpiadei Republicane la Informatică.

Competiția a întrunit circa 160 de elevi și eleve din toată țara și s-a desfășurat în perioada 05-08 aprilie 2024 la Universitatea Tehnică a Moldovei.

În cadrul festivității de premiere, Stanislav Ciubotaru, director adjunct al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, a felicitat elevii pentru rezultatele obținute în cadrul competiției, dar și pentru că își dezvoltă continuu abilitățile de programare.

„Pe parcursul a două zile intense de competiție ați dat dovadă de pasiune pentru informatică, cunoștințe temeinice în domeniul respectiv, și un potențial intelectual enorm. Republica Moldova are viitor, iar cei care crează acest viitor sînteți voi, dragi elevi, împreună cu profesorii care vă ghidează zi de zi pe drumul către performanță”, a menționat Stanislav Ciubotaru.

Olimpiada Republicană la Informatică este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care vor avea loc pînă la sfîrșitul anului curent de studii.

Cei 40 de premianți sînt elevi ai unor instituții de învățămînt din raioanele/municipiile: Bălți, Cahul, Căușeni, Chișinău, Criuleni, Ialoveni, Nisporeni, Soroca, Ungheni, Tiraspol și UTA Găgăuzia. Lista premianților Olimpiadei Republicane la Informatică poate fi accesată aici.

Menționăm că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățămîntul general din acest an.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?