X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Infantino, reales în fruntea FIFA

5 iun. 2019,, 16:10   Sport
2068 0

Gianni Infantino a fost reales pentru al doilea mandat ca preşedinte al FIFA, care va expira în 2023. Elveţianul a fost singurul candidat aflat în cursă pentru şefia forului mondial, la al 69-lea Congres al FIFA.

Infantino l-a înlocuit în 2016 pe elveţianul Sepp Blatter şi se laudă cu modul în care a schimbat forul de la Zurich în cei trei ani şi patru luni de mandat, scrie Digisport.ro.

„FIFA a încetat să mai fie toxică, aproape penală, devenind ceea ce trebuie să fie, o organizaţie care se preocupă de fotbalul”, a spus Infantino în deschiderea Congresului de la Paris.

Actualul preşedinte consideră că forul fotbalistic mondial a întors pagina după imensul scandal „FIFAgate”, izbucnit în vara anului 2015, care a scos la lumină presupuse cazuri de corupţie şi s-a soldat cu plecarea fostului preşedinte, Sepp Blatter, şi a celui considerat urmaşul acestuia, Michel Platini, conducătorul de atunci al UEFA.

„Aceşti ultimi trei ani nu a fost perfecţi. Am făcut greşeli, cu siguranţă, am încercat să îmbunătăţim lucrurile pentru ca ele să fie mai bune. Însă astăzi, în această zi de alegeri, nimeni nu mai vorbeşte de criză, de reconstrucţia FIFA de la zero. Nimeni nu mai vorbeşte de scandaluri, de corupţie. Vorbim doar de fotbal. Cred că se poate spune cel puţin că am inversat situaţia”, a adăugat Infantino în faţa reprezentanţilor celor 211 federaţii naţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?