X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

FIFA vrea să inventeze un algoritm pentru calculul sumelor de transfer

4 feb. 04:00   Sport
2246 0

Forul condus de Gianni Infantino (53 de ani) a anunțat că studiază o modalitate de calcul pentru a stabili sumele de transfer ale jucătorilor. „Cota de piață a fiecărui fotbalist ar urma să rezulte pe baza analizei mai multor factori și astfel nu ar mai exista negocieri îndelungi în privința prețului fiecărei tranzacții”, scrie RMC Sport.

FIFA are de gînd să pună capăt foiletoanelor care apar în cazul transferurilor de jucători, cu interminabile negocieri, jocuri între oferte și discuții despre cît trebuie să plătească un club pentru a-și asigura serviciile unui fotbalist, notează Noi.md cu referire la gsp.

La conferința juridică anuală, ținută ieri la Tokyo, s-au aflat pe ordinea de zi și problemele ce apar tot mai des în mercato.

RMC Sport a aflat că președdintele Gianni Infantino va propune spre dezbatere introducerea unui așa-zis algoritm de calcul al sumelor de transfer, care să scurteze tot procesul de realizare a tranzacțiilor de jucători și să reflecte cît mai aproape de realitate cota lor de piață. „Se anunță o revoluție. Președinții de cluburi vor scăpa de coșmarul tratativelor!", scriu francezii.

„Pe scurt, se va apela la un computer, care, analizînd mai mulți factori, ar decide prețul unui jucător. Gianni Infantino n-a detaliat cum anume ar urma să fie calculată valoarea unui fotbalist.


Șeful FIFA vrea să „discute posibilitatea de a folosi un algoritm pentru a estima valoarea justă a taxelor de transfer, pentru a crește transparența sistemului de transferuri și a ajuta părțile interesate din fotbal".

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?