Igor Dodon va întreprinde o scurtă vizită de lucru în Marea Britanie

Igor Dodon va întreprinde o scurtă vizită de lucru în Marea Britanie

Președintele Republicii Moldova, președintele Federației de Șah din Moldova, Igor Dodon, va întreprinde o scurtă vizită de lucru în Marea Britanie, unde va participa la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Șah. 

Vizita este organizată la invitația domnului Arcadii Dvorkovici, noul președinte al Federației Mondiale de Șah (FIDE), candidatura căruia a fost susținută și de Republica Moldova, transmite Noi.md. 

Vizita delegației moldovenești se desfășoară cu suportul FIDE. De asemenea, la Londra, Igor Dodon va avea întrevederi bilaterale cu oficiali britanici, discuții cu experții de la „Chatham House” - cel mai influent centru ”think tank” din Marea Britanie, precum și interviuri cu instituții de presă britanice de top.. 

”Consider că această vizită este deosebit de importantă din punct de vedere al promovării intereselor naționale ale Republicii Moldova și a realizării principalei sarcini strategice: asigurarea echilibrului în politica externă dintre Est și Vest în baza statutului constituțional de neutralitate permanentă”, a menționat Președintele țării.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load