Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce scriu publicațiile internaționale despre cel mai așteptat eveniment sportiv din Moldova (FOTO)

22 mar. 2019,, 09:50   Sport
2512 0

Selecționata de fotbal a Franței a fost întîmpinată ieri cu mare fast la Chișinău.

Despre asta a scris şi presa internaţională. Ziarul francez L'Equipe a publicat conferința de presă a selecționerului moldovean, Alexandru Spiridon. Jurnaliștii din Hexagon au scos în evidență faptul că antrenorul naționalei noastre s-a declarat onorat să lupte împotriva campionilor mondiali și că echipa sa este mai motivată ca niciodată.

Un alt articol al L'Equipe îl are în centru pe Virgiliu Postolachi, juniorul de la echipa franceză Paris Saint Germain. ”Moldoveanul nu atît de necunoscut”: titrează publicația din Hexagon. Ziariștii francezi menționează că Postolachi ar fi putut juca în meciul de astăzi împotriva țării sale adoptive, însă a refuzat convocarea la naționala Republicii Moldova. Un alt ziar francez, Le Parisien, scrie că legenda ”Cocoșilor Galici”, fostul fotbalist Bixente Lizarazu, nu va veni la Chişinău. El urma să comenteze partida de pe stadionul Zimbru, însă a suferit un accident la surf.

Postul de televiziune RTL a recomandat naționalei conduse de Didier Deschamps să fie precaută și să nu subestimeze adversarul. Printre atuurile selecționatei Republicii Moldova enumerate de jurnaliști sînt jucătorii Alexei Coșelev, uriașul de doi metri din poarta naționalei noastre, și Vitalie Damașcan, moldoveanul legitimat la echipa italiană AC Torino.

Românii de la Digisport au notat că vedeta naționalei Franței, Kylian Mbappe, a respectat tradiția locală și a gustat din pîinea și sarea cu care a fost întîmpinat pe aeroportul din Chișinău.

De asemenea, jurnaliștii de peste Prut au menționat că meciul de diseară este cel mai așteptat eveniment sportiv al ultimilor ani din Moldova. Iar site-ul sportiv din Rusia, vseprosport.ru, a făcut o analiză a celor două echipe și a concluzionat că meciul va fi cîștigat de naționala Franței. Jurnaliştii ruși estimează că nu vor fi marcate mai mult de 3 goluri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?