Criza energetică stiri: 1777
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 425

Un locuitor al satului Taraclia a înființat o fermă de struți

18 mar. 16:00   Societate
1423 0

A fost într-o vizită în România, iar după ce a revenit acasă a decis să înființeze o fermă de struți.

Este povestea unui bărbat din satul Taracliaraionul Căușeni care după ce a fost servit cu o omletă din ouă de struț, a decis că e timpul să-și cumepere și el astfel de păsări , mai puțin tradiționale pentru RM.

A navigat pe internet și a găsit o fermă chiar la noi în țară. În cîteva zile țarcul era gata, și puii aduși acasă. De atunci au trecut cîteva luni, iar păsările au crescut mai înalte decît el, scrie Noi.md cu referire la studio-l.

Bărbatul spune că nu vrea să facă afacere din asta, dar ar dori să creeze un mini zoo în sat, unde copii din localitate să vină și să se delecteze cu ele. Dacă în ultimul an ai trecut prin satul Taraclia din raionul Căușeni, cu siguranță că cei care ți-au furat privirea au fost struții care pășteau în voie pe cîmpul de la margine de sat.

Păsările de cîteva sute de kg aparțin unui localnic care și-a transformat o pasiune din copilărie într-un mini zoo accesibil tuturor copiilor. În anul 2021 și-a cumpărat cîțiva pui, iar astăzi struții au format o adevărată mini fermă. O perioadă Ion Scrinic și-a ținut păsările în curte, cînd a văzut însă că nu mai încap în țarc a decis să le creeze un spațiu pe șesul din sat. Pe de o parte pentru a avea acces la ele toți copii pasionați de păsări, pe de altă parte pentru ca struții să aibă mai multă libertate.

Spune că struții nu sînt pretențioși și mănîncă tot felul de cereale, pe timp de iarnă au nevoie însă de mai multe vitamine și furaje, iar în restul anului sînt hrănite cu porumb, grîu, orz și tot ce mănîncă găinile. Ion Scrinic mai are un vis, vrea ca în următorii ani șesul de la marginea satului să se transforme într-o adevărată menajerie în care să apară și cîțiva păuni, fazani și alte păsări exotice.

10
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий