COVID-19 în MOLDOVA

Un cunoscut medic a pus la îndoială existența logicii în lupta împotriva coronavirusului

Un cunoscut medic a pus la îndoială existența logicii în lupta împotriva coronavirusului

Directorul spitalului nr. 71 din Moscova, Alexandr Miasnikov, cunoscut telespectatorilor ca doctorul Miasnikov, a pus la îndoială existența logicii în lupta împotriva coronavirusului.

Pe Instagram, el a comparat milioanele de teste la COVID-19 cu prinderea de țînțari cu o plasă de pescuit și a scris că oamenii se tem de "al doilea val" din cauza "hiperactivității măsurilor luate", scrie lenta.ru

"Odată ce a devenit clar că noul coronavirus nu mai este nou, dar a venit ca să rămînă, trecînd prin majoritatea dintre noi, mi se pare evident că tactica de combatere a acestuia trebuie schimbată", a scris Miasnikov. Medicul a atras atenția asupra faptului că noua infecție "nu poate fi împiedicată de nici un fel de măsuri", dar acest lucru nici nu este necesar, deoarece principalul lucru este ca oamenii să nu se îmbolnăvească grav și nu moară.


Potrivit doctorului, medicii cunosc foarte bine cine se află în grupul de risc, de aceea trebuie să lucreze anume cu ei și "nu trebuie neapărat să îngenunchem întreaga lume". El a adăugat că, cu trecerea timpului, agresivitatea și pericolul virusului vor scădea și "își va lua locul obișnuit printre alte coronavirusuri cunoscute de mult timp".

"În această situație, nu înțeleg de ce toate aceste milioane și milioane de teste?", s-a întrebat Miasnikov. În opinia sa, cei infectați sînt "cu mult mai mulți" decît cei testați. În același timp, încercarea de a preveni contactul cu ei este "ca cum ai prinde țînțari cu plasa de pescuit".

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load