TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un chirurg din Orhei, condamnat pentru malpraxis

Un chirurg din Orhei, condamnat pentru malpraxis

Un medic chirurg de urgenţă din cadrul Spitalului raional Orhei a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul unui pacient, scrie Noi.md.


Procuratura raionului Orhei a demonstrat prin probe că, pe 13 martie 2015, fiind medic curant al unui pacient internat în spitalul raional în acea zi cu diagnosticul „Retenţie urinară acută. Macrohematurie” şi fără a-l examina personal, chirurgul i-a prescris pentru administrare preparate care pot genera reacţii alergice şi anafilactice. De notat că, respectivele medicamente i-au fost prescrise pacientului chiar dacă chirurgul cunoştea că acesta suferea de astm bronşic, fapt ce-l obliga să respecte anumite standarde de investigare şi tratament special.


Astfel, ca urmare a administrării medicamentelor prescrise de către medic, în seara aceleiaşi zile a survenit moartea pacietului, în vîrstă de 67 de ani.


Pentru elucidarea celor întîmplate, procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală şi au dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale, care au evidenţiat culpa medicului în acest caz, concluzionînd că moartea pacientului a survenit în rezultatul insuficienţei respiratorii acute, ca urmare a crizei de astm bronşic.


Fiind audiat, medicul, în vîrstă de 43 de ani şi cu un stagiu de 18 ani în cadrul spitalului raional Orhei, nu şi-a recunoscut vina.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load