Un autocar plin cu moldoveni a luat foc pe un drum din Austria. Ce spune MAEIE

1 aug. 10:06   Societate
2306 0

Ambasada Republicii Moldova la Viena a fost sesizată despre producerea unui accident pe teritoriul Republicii Austria (autostrada de centură a Vienei - A21, în direcția Vösendorf) cu implicarea unui autocar cu numere de înmatriculare românești, la bordul căruia se aflau 60 persoane, cetățeni moldoveni și români, care a luat foc. Acesta se îndrepta dinspre Spania spre Romînia și Republica Moldova, notează Noi.md cu referire la o notă de presă a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

Potrivit autorităților, ambasada se află în contact permanent cu șoferii autocarului. Aceștia au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați, fără ca cineva să fi fost rănit. Conform informațiilor preliminare oferite de către poliție, autocarul este înmatriculat cu numere românești, iar remorca acestuia cu numere de înmatriculare moldovenești. Autocarul a luat foc la ora 14:00, în ziua de 31 iulie, fiind distrus de flăcări în circa 10 minute, cauza fiind neclară, pe cînd remorca a fost decuplată la timp de autocar și nefiind cuprinsă de flăcări.

Conform informațiilor prezentate de către șoferi și de către pasageri, aceștia au fost escortați de poliție la o benzinărie din apropierea locului producerii incidentului, fiind în așteptarea unor unități de transport pentru a-și continua traseul spre Romînia și Republica Moldova. Șoferii sînt în căutarea rutelor alternative.

Astfel, la momentul de față, urmează să identificăm dacă pasagerii dispun de documente de călătorie, dacă acestea n-au fost deteriorate, pentru a putea să-și continue calea spre destinația finală. În caz contrar, vor fi întocmite titlurile de călătorie și înmînate cetățenilor moldoveni.

Ambasada continuă să fie în contact cu cetățenii Republicii Moldova și să acorde asistența necesară.


De menționat că cetățenii moldoveni, aflați în Austria, pot apela după ajutor la ambasada Republicii Modlova de la Viena:

Tel.: +431 961 10 30

Fax: +431 961 10 30

E-mail:embassy.austria@mfa.gov.md

Secţia consulară:

Adresa:

Löwengasse 47a/5

Tel.: +431 961 10 30 - 27

E-mail:consul.austria@mfa.gov.md

1
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?