Criza energetică stiri: 1710
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

UE ne oferă suport în domeniul securității interne și gestionării frontierelor

6 dec. 2022,, 11:00   Societate
2194 0

UE ne oferă suport în domeniul securității interne și gestionării frontierelor. Subiectul este discutat marți de către oficiali din cadrul comunității și responsabili din Republica Moldova, transmite realitatea.md.

HUB-ul de securitate este un mecanism operațional, care găzduiește întîlniri regulate între reprezentanți UE, agenții europene, statele membre ale UE și autoritățile Republicii Moldova, pentru a spori cooperarea în domeniul securității interne și gestionării frontierelor.

Domeniile prioritare de activitate ale HUB-ului sînt îndreptate spre creșterea gradului de securitate a Republicii Moldova și spațiului UE, prin diminuarea riscurilor și amenințărilor pe domeniul traficului de droguri, arme și ființe umane, migrația ilegală, traficul cu substanțe radioactive, precum și crimele cibernetice.

La eveniment participă ministra Afacerilor Interne din Republica Moldova, Ana Revenco, directoarea generală adjunctă a Direcției stabilitate financiară, servicii financiare și uniunea piețelor de capital a Comisiei Europenen, Alexandra Jour-Schroeder, Nils Behrndt – director general adjunct al Direcției justiție și consumatori a Comisiei Europene, Jānis Mažeiks – șeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, dar și reprezentanți ai autorităților din țara noastră, ai agențiilor europene FRONTEX, EUROPOL, EUBAM și ai statelor membre ale UE.


2
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий