AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 735

Trupa Legenda a cîntat pe aceeași scenă cu Deep Purple și Uriah Heep

14 iun. 2021,, 17:35   Societate
2051 0

În biografia muzicală a celebrului cîntăreț și compozitor - Artist al Poporului Republicii Moldova, Cavaler al Ordinului Republicii, autor al zeci de cîntece și compoziții celebre Iurie Sadovnic, s-au aflat fapte interesante care pot fi o descoperire pentru mulți admiratori ai talentului său.

În special, după cum s-a dovedit, trupa Legenda sub conducerea lui Iurie Petrovici a evoluat pe aceeași scenă cu astfel de monștri ai muzicii rock mondiale precum Deep Purple și Uriah Heep.

Despre acest lucru el a spus mai devreme într-un mare interviu pentru proiectul Noi.md "Istoria rockului moldovenesc", în special, într-una din emisiunile dedicate chitaristul Dmitri Artamonov, care a cîntat cu el în trupa Legenda.

Așadar, în 1992, la marele festival rock ROCK-92, care a avut loc la București pe celebra piață Arenele Romane, trupa Legenda, sub conducerea lui de Iurie Petrovici, a evoluat pe aceeași scenă cu monștrii muzicii rock mondiale precum Deep Purple și Uriah Heep. Trupa Legenda a interpretat un set puternic și era în jurul orei 4 dimineața.

Iată ce a spus Iurie Sadovnic despre acest concert prezentatorului proiectului "Istoria rockului moldovenesc":


"Am repetat două zile, cot la cot, împreună cu aceste vedete ale rockului mondial, comunicînd cu ei. Chitaristul nostru-bas, Serghei Testemițanu, spre deosebire de noi, ceilalți membri ai trupei Legenda, vorbea engleza, și noi prin el comunicam cu același Ian Gillan, liderul trupei Deep Purple, cu alți muzicieni... Aceștia sînt băieți simpli! Vreau să spun următoarele: cu cît muzicianul este mai mare, cu atît nasul este mai mic! Și eu m-am convins de asta. Cu cît muzicianul este mai mare și mai puternic, cu atît el este mai omenos. Acesta este un artist care muncește din greu și care are timp să meargă ”umflat în pene”. Aceste "vedete glamour-oase" își pot cumpăra cea mai scumpă chitară din lume, dar nu pot cînta la ea...".

Mai jos puteți urmări evoluarea trupei Legenda la acest festival ROCK-92.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав