COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tot ce trebuie să știi despre plata impozitului pentru bunurile imobiliare 2019

Tot ce trebuie să știi despre plata impozitului pentru bunurile imobiliare 2019

Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale a Primăriei municipiului Chişinău a început din această săptămînă, expedierea avizelor de plată a impozitului pe imobil pentru anul în curs.

Onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată, direct la oficiile poștale, bancare; prin serviciul guvernamental de plăți electronice www.mpay.gov.md sau prin: https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx cu log-ările semnăturii digitale/mobile.

Pentru mai multe informații, vă puteți adresa la sediul Direcției din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească).


Pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal, avizele de plată pot fi eliberate doar la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.

Potrivit Primăriei, din cauza numărului mare de solicitanți la sediul Direcției (care activează cu 8 unități de personal din necesarul de 24), nu se reușește a răspunde tuturor apelurilor telefonice de intrare. Totodată, informăm că mesajele parvenite prin e-mail, la adresa: impozite@pmc.md vor fi examinate cît de curînd posibil.

Menționăm că în perioada 03-28 iunie, programul de lucru al Direcției de colectare a impozitelor şi taxelor locale va fi prelungit cu o oră, pînă la 18:00, pentru a putea deservi cît mai mulți solicitanți.

Impozitul pe bunurile imobiliare poate fi achitat, conform prevederilor art. 282 alin. (1) din Codul fiscal, integral sau în părți egale, nu mai tîrziu de 15 august și, respectiv, de 15 octombrie, iar, pentru neachitarea benevolă, conform art. 228 din Codul fiscal, se aplică penalitatea de 0,0329 % pentru fiecare zi de întîrziere.

Reducerea de 15% din suma impozitului calculat pentru anul curent, se acordă plătitorilor fără restanțe, la achitarea integrală, pînă la 30 iunie a anului de gestiune.

Scutirea la impozitul pe bunurile imobiliare se acordă persoanelor de vîrstă pensionară, în temeiul art. 283 din Codul fiscal conform Anexei (380 mii lei din valoarea estimată în scopul impozitării imobilului).

La expirarea termenelor de plată, în cazul neachitării benevole a impozitului dat, obligația fiscală restantă va fi încasată, în mod forțat, prin intermediul executării silite, precum și cu aplicarea măsurilor de asigurare a stingerii obligației fiscale, conform art. 227 din Codul fiscal, prin majorarea de întîrziere (penalitate), suspendarea operațiunilor la conturile bancare, sechestrarea bunurilor și alte măsuri, conform legislației.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load