Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

Termenul de plată a drepturilor de import de către Moldovagaz, prelungit

31 mai. 11:45   Societate
1911

Termenul de plată a drepturilor de import de către SA „Moldovagaz” al gazelor naturale transportate prin conducte pe parcursul lunii aprilie a fost prelungit pînă pe 30 iunie.

O hotărîre în acest sens a fost aprobată de către Comisia pentru Situații Excepționale, transmite Noi.md cu referire la IPN.

CSE a intervenit și cu măsuri privind stimularea exportului de produse agricole perisabile. Va fi interzis importul de produse alimentare în cazul în care a rămas mai puțin de jumătate din termenul de expirare stabilit de producător. Pentru produsele cu termenul de valabilitate de la 90 de zile pînă la 18 luni, interdicția de import se va aplica la atingerea cotei de 1/3 din perioada de valabilitate a produsului.

Comisia a mai decis includerea copiilor refugiaților ucraineni, aflați pe teritoriul Moldovei, în Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală. Cheltuielile suportate de instituțiile medicale vor fi acoperite de către UNICEF, în baza Acordului de parteneriat încheiat în acest scop cu CNAM.

La fel, prin decizia CSE, se permite comercializarea de arme și muniții din circuitul civil de către armurieri către persoanele autorizate cu mai multe condiții care țin de spațiile de comercializare a armelor, spațiile de depozitare, cu informarea zilnică a subdiviziunii de resort a Poliției.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав