COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sondaj: TV şi internetul sînt cele mai importante şi de încredere surse pentru informare

Sondaj: TV şi internetul sînt cele mai importante şi de încredere surse pentru informare

Televiziunea şi internetul sînt cele mai importante şi de încredere surse pentru informare, iar reţelele de socializare au ajuns a treia cea mai importantă sursă de informare.

Prime şi Moldova 1 sînt în fruntea topului posturilor TV vizionate pentru ştiri, emisiuni şi show-uri. Sînt rezultatele unui sondaj sociologic, prezentat de Compania CBS Research, fiind realizat la comanda Asociației Comunitatea „WatchDog.MD”, transmite IPN.

În cadrul unei conferinţe de presă, Vasile Cantarji, sociolog, a precizat că în ultimii 3-4 ani a crescut ponderea de încredere în internet, topul fiind condus de platforma Facebook, cu 29,7 procente.

În cadrul sondajului, au fost abordate şi aspecte politice. Valeriu Pașa, expert „WatchDog.MD”, a remarcat că peste 80 la sută din respondenţi nu pot numi o personalitate politică în care au încredere. 8,3% l-au numit pe Igor Dodon, 6,5% – pe Maia Sandu, iar 1,5% – pe Renato Usatîi.

În ceea ce priveşte prezenţa la vot la eventuale alegri parlamentare, 45,6 la sută din respondenţi sînt absolut siguri că vor participa la vot, iar 18,4 procente sînt siguri că nu s-ar prezenta. 60 la sută din cei care spun că vor participa la vot nu ştiu cu cine să voteze. Partidul Socialiştilor este în topul preferințelor electorale (10,7 procente), urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate (10,5 procente) și Partidul Democrat (4,1 procente).

La alegerile prezidenţiale din toamnă, rezultatele studiului arată că Igor Dodon ar obține 14,3 la sută din voturi, pe cînd Maia Sandu (PAS) – 11,8 la sută. 57,6 la sută din respondenţi nu ştiu sau nu au putut formula un raspuns.

52,7 la sută din respondenţii cred că ar fi mai bine dacă ţara ar adera la Uniunea Europeană. 16,68 procente optează pentru Uniunea Euroasiatică. Ceilalți nu știu sau nu au oferit un răspuns.

La întrebarea: „Cine a ajutat mai mult ţara nostră pe timp de pandemie?”, în top este UE, cu 33,3 procente, Rusia – 16,5 procente şi China –13,6 procente.

La sondaj au participat 1003 persoane cu vîrstă de 18 ani şi mai mult. Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 5-11 mai 2020.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load