X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Asociația Surzilor cere un conținut TV mai accesibil

18 apr. 11:00   Societate
2194 0

Mai multe persoane cu deficiențe de auz și vorbire au venit la sediul televiziunii publice cerînd facilitarea accesului la informații.

Mai exact, membrii Asociației Surzilor vor ca interpretarea mimico-gestuală să fie mai vizibilă, iar subtitrarea să ruleze mai lent. Administrația postului susține că respectă prevederile Codului Serviciilor Audiovizuale și asigură acces echitabil la programele audiovizuale tuturor consumatorilor, inclusiv persoanelor cu deficiențe auditive, notează Noi.md cu referire la moldova1.

„Prima problemă pentru persoanele cu deficiențe de auz este accesul la informație, accesul la comunicare - a doua. A treia întrebare este incluziunea în societatea noastră. Procurarea tehnicii adecvate pentru transmiterea informației pentru surzi, ca în alte țări. Titrarea să fie pronunțată și să nu fie rapidă”, a menționat prim-vicepreședintele Asociației Surzilor, Natalia Babic.

Administrația televiziunii dă asigurări că respectă prevederile Codului Serviciilor Audiovizuale, oferă acces la serviciile media audiovizuale persoanelor cu dizabilități de văz și de auz și asigură interpretarea în limbaj mimico-gestual.

„Postul de televiziune Moldova 1 întrunește prevederile Codului Serviciilor Audiovizuale. Noi avem zilnic o emisiune de știri la ora 13:00 cu limbaj mimico-gestual. La fel, urmărim tot ce se întîmplă în acest domeniu, urmărim oamenii din această categorie, invitîndu-i la emisiuni, făcînd reportaje. O să ținem cont de doleanțele celor veniți la Moldova 1 și sîntem deschiși pentru discuții mai departe”, a declarat directorul Moldova 1, Corneliu Durnescu.


Directorul Moldova 1 a mai precizat că postul public difuzează emisiuni, seriale și filme documentare care sînt subtitrate în limba de stat. Iar în timpul buletinelor de știri, cele mai importante informații sînt rulate pe banda de jos a ecranului.

În Republica Moldova sînt aproximativ cinci mii de persoane cu deficiențe de auz.

3
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав