Sistemul de cercetare în domeniul agriculturii va fi reformat

24 mai. 18:30   Societate
1840 0

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a inițiat procesul de modernizare a sistemului de cercetare în agricultură. În acest scop, sînt întreprinși pași pentru reorganizarea Institutului de Cercetări pentru Culturile de Cîmp „Selecția” din municipiul Bălți.

În vederea studierii necesităților pentru desfășurarea cercetărilor științifice, conducerea MAIA a efectuat o vizită de lucru în cadrul laboratoarelor, spațiilor de depozitare și cîmpurilor experimentale, pe care le gestionează institutul.

În discuțiile cu directorul institutului Boris Boincean, vicepremierul Vladimir Bolea a comunicat că reformele inițiate vor avea impact pozitiv asupra dezvoltării întregului sector agricol.

„Avem ca scop să scoatem în evidență rezultatele științifice ale cercetătorilor noștri, fiindcă ne dorim ca Republica Moldova să devină pe plan regional producător de material semincer. Domeniul are un potenţial sporit de competitivitate şi orientare la export, în special, dacă ne vom axa pe soiurile rezistente la secetă. Aceste eforturi sînt necesare, inclusiv, pentru integrarea măsurilor privind schimbările climatice", a spus Bolea.

De asemenea, oficialul a menționat că reorganizarea Institutului va crea premise pentru a fortifica și adapta activitățile de cercetare la necesitățile și la realitățile pieței.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?