AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

SIS anunță că informația cu privire la „ilegalitățile” admise de președintele interimar al CSM nu au fost probate

24 noi. 2021,, 17:36   Societate
1935 0

Serviciul de Informație și Securitate anunță că în urma unui control suplimentar, s-a constatat că datele prezentate anterior în adresa Procuraturii Generale cu privire la cazuri de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința președintelui interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorului Dorel Musteață nu s-au adeverit.

Într-un comunicat de presă, SIS anunță că la data de 28 ianuarie 2020, a remis cu titlu de informare în adresa Procuraturii Generale scrisoarea cu nr. 5/171 cu privire la magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat. Totodată, reieșind din solicitarea Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului din luna octombrie curent, precum și constatarea neinițierii de către Procuratura Generală a vreunei investigații pe marginea informațiilor furnizate în ianuarie 2020, SIS a realizat, în limita competențelor legale, un control suplimentar în privința judecătorului Dorel Mustață, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Ca rezultat, anunță Serviciul, a fost stabilit faptul, „că informația primară prezentată către organele Procuraturii, nu are caracter probatoriu, nefiind constatați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința judecătorului vizat, datele respective fiind prezentate Comisiei parlamentare de profil”.

În același timp, SIS menționează că conducerea instituției a fost dispus un control al subdiviziunii specializate în vederea stabilirii cauzei și condițiilor care au dus la apariția divergențelor existente între cele două note remise, precum și circumstanțele în care nota informativă a SIS cu nr. 5/171 din 28 ianuarie 2020 a fost diseminată unor terțe persoane.

Amintim că Alexandru Slusari a publicat un document în care se menționează faptul că Alexandr Stoianoglo, în ianuarie 2020, atunci cînd exercita funcția de procuror general, ar fi fost informat de directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandr Esaulenco, despre faptul că membra Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Nina Cernat și Dorel Musteață, președintele interimar al CSM, ar fi dobîndit bunuri valoarea cărora ar depăși substanțial veniturile declarate. Ulterior, SIS a confirmat autenticitatea documentelor publicate.


Ca urmare, Procuratura Generală a anunțat că va investiga circumstanțele expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informații și Securitate în privința judecătorilor Dorel Musteață și Nina Cernat.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав