COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Serviciile sociale din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului în atenția autorităților

24 sep. 17:30   Societate
924 0

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a inspectat joi Centrul municipal de plasament și reabilitare a copiilor de vîrstă fragedă din Chișinău, transmite Noi.md.

Vizita s-a desfășurat în contextul evaluării condițiilor de trai a beneficiarilor și a activităților organizate în instituția din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului (DGPDC).

Angela Cutasevici a fost însoțită de Sergiu Oceretnîi, șef al DGPDC, care au evaluat la Centru cum este oferită asistență copiilor în situații de risc plasați în regim de urgență și plasament planificat, femeilor gravide în ultimul trimestru de sarcină și mamelor cu copii mici de la 0 pînă la 3 ani, care necesită găzduire și suport în vederea prevenirii abandonului copiilor.

În rezultatul vizitei, responsabilii municipali au convenit să organizeze periodic ședințe de lucru și cu actorii responsabili de luarea deciziilor la nivel local (suburbii), precum și pentru instituirea Serviciului ,,Taxi social".

De menționat că, în cadrul instituției sînt acordate servicii și pentru copiii cu dizabilități neurologie și locomotorii, cu vîrsta de 1-12 ani, în scopul reabilitării medicale a acestora, copiilor cu dizabilități pînă la 12 ani, oferindu-le posibilitatea familiilor să beneficieze de un repaus de maxim 30 de zile. În total, Centrul are în subordine 2 servicii de plasament temporar și 4 servicii de zi.


Centrul municipal de plasament și reabilitare a copiilor de vîrstă fragedă are o capacitate de 109 beneficiari, la moment fiind încadrați în servicii 51 de copii, cărora le sînt oferite servicii în încăperi-complexe și specializate, precum cabinet de fizioterapie/logopedie/consiliere psihologică, sală pentru chinetoterapie și gimnastică curativă.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽