COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Șefa Biroului FBI pentru România și Moldova s-a întîlnit cu directorul CNA

14 mai. 15:44   Societate
484 0

Șefa Biroului FBI pentru România și Republica Moldova, Monika Wasiewicz, s-a întîlnit astăzi la Chișinău cu directorul Centrului National Anticorupție, generalul Ruslan Flocea.

Vizita a avut un caracter de curtoazie și a avut ca scop stabilirea unor relații de colaborare reciprocă, se arată într-un comunicat de presă al CNA.

În cadrul întrevederii, directorul CNA a făcut o prezentare amplă a activității Centrului, subliniind importanța și rolul instituției în prevenirea și combaterea corupției sistemice. Domnia sa, de asemenea, a adus la cunoștință reprezentanților FBI progresele obținute de ofițerii CNA în documentarea și identificarea bunurilor infracționale, dar și în investigarea unor infracțiuni cu extindere transfrontalieră. În același context, șeful Centrului a menționat că aceste succese au fost posibile datorită unei sincere cooperări cu mai multe organisme internaționale care au făcut echipa cu ofițerii CNA în investigarea mai multor tipuri de infracțiuni.

Potrivit lui Ruslan Flocea, corupția este un fenomen rușinos și un impediment în dezvoltarea țării.

„Prin activitățile noastre de educare și prevenire a corupției, CNA vrea să sporească gradul de cultură juridică a cetățenilor și să promoveze standardele de integritate atît în sectorul public cît și privat. Suntem convinși că, prin instrumentele noastre de testare a integrității, de evaluare a riscurilor, de sensibilizare civică vom reuși să diminuăm gradul, încă destul de mare, a toleranței oamenilor față de corupție”, a punctat Flocea.


La rîndul său, Monika A. Wasiewicz a subliniat că orice societate democratică are probleme cu corupția și este necesar de utilizat toate pîrghiile date de lege. Potrivit dnei Wasiewicz, FBI la fel se implică activ în lupta cu corupția în Statele Unite, iar colegii săi sînt gata să facă schimb de bune practici cu ofițerii CNA.

La final de întrevedere, părțile și-au manifestat deschiderea de a colabora, pe domeniile de responsabilitate și de a dezvolta relații de cooperare reciproce.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽