COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ședință de judecată în dosarul Șor

Ședință de judecată în dosarul Șor

Ședința de judecată în dosarul Șor, pornit pentru escrocherie și spălare de bani, care urma să aibă loc astăzi, 24 iulie, la Curtea de Apel Cahul, a fost amînată din nou, la solicitarea avocaților lui Ilan Șor și acuatorilor.

„Ședința de judecată se amînă pentru data de 2 septembrie 2020, ora 10:30 la cererea avocaților Calaida D., Colenco A, și Balan I., precum și la cererea părții acuzării”, anunță instanța, transmite tv8.md.


Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanță, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel atît de procuror, cît și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar pînă la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

Ilan Șor a acces în Parlament pe lista Partidului Șor, după ce a ieșit învingător în circumscripția nr. 18 Orhei la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Ulterior, Șor a fugit din R. Moldova după ce Partidul Democrat a anunțat că cedează guvernarea. În prezent, acesta este căutat în toată lumea de Interpol. Potrivit informațiilor oferite de autoritățile din Israel, acesta a intrat pe teritoriul statului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load