Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Se caută soluții la problemele din preajma podului redeschis peste Nistru

20 apr. 2018,, 12:41   Societate
3251 1

În cadrul întrunirii Comisiei Unificate de Control (CUC), care a avut loc la 19 aprilie curent în orașul Bender, au continuat dezbaterile pe marginea propunerilor formulate de părți privind soluțiile legate de instalarea ilegală a posturilor pretinselor structuri de forţă ale Tiraspolului şi extinderea infrastructurii lor în Zona de Securitate, pe podul peste rîul Nistru din preajma satelor Gura-Bîcului – Bîcioc, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Drept urmare a unor discuţii dificile şi argumentelor invocate, componentele Comisiei au convenit asupra necesității de a depăși blocajul în activitatea CUC și de a rezolva problema liberei circulații a persoanelor, mărfurilor și serviciilor pe podul indicat.

Delegația Republicii Moldova insistă pe lichidarea posturilor de „grăniceri”, „vameși” și „migrațional”, instalate în preajma podului de structurile transnistrene. Delegația Republicii Moldova propune asigurarea circulației libere și în siguranță pe acest pod doar de către militarii Forțelor Mixte de Pacificare și de către efectivele comune ale Inspectoratului Național de Patrulare și așa-numita „miliție rutieră”.

La această etapă, nu a fost identificată o soluție unanim acceptată de părți, unele componente solicitînd timp pentru consultări suplimentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий