X 

Șapte ani de închisoare pentru exploatarea prin cerșetorie a unei moldovence în Rusia

29 mar. 09:37   Societate
1304 0

Urmare a unui dosar penal trimis în judecată de procurorul PCCOCS, o femeie care a cerșit anterior în Rostov, Rusia și a recrutat ilegal o altă conațională în acest scop, în 2012, a fost condamnată la 7 ani închisoare.

Învinuita are vîrsta de 38 de ani, cu domiciliul în acea perioadă în Durlești, iar anterior a fost condamnată pentru sustrageri și păstrarea drogurilor. Aceasta a fost acuzată de exploatarea prin cerșetorie a victimei din Hîncești, cu vîrsta de 39 de ani, cu un copil la întreținere.

Potrivit datelor prezentate de procurorii PCCOCS în dosarul pornit în 2017 și trimis Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani în 2018, învinuita ar fi plătit o anumită sumă de bani unor complici (a căror contribuție este cercetată într-un alt dosar) care i-au prezentat-o pe femeia căreia ei i-au propus o ofertă de muncă la construcție, în Rusia. În ceea ce privește salariul promis, care ar fi variat între 300-500 USD lunar.

În acest sens, învinuita a plătit pentru emiterea unui pașaport în termen de o zi pentru victimă, inclusiv călătoria pînă-n Rostov, pe care „îl păstra” la ea, inclusiv buletinul de identitate al victimei. Astfel, învinuita a profitat de situația financiară disperată a victimei și odată sosite în Rusia, a exploatat-o prin cerșetorie, fiind cazate în aceeași locuință. Exploatarea victimei a durat șapte zile – în preajma unei biserici, precum și în transport public. Așa cum munca era diferită de cea promisă, iar victima a obiectat față de umilința la care era supusă și a solicitat revenirea în Moldova, aceasta a fost deposedată de banii adunați în acest răstimp și urcată în autobus spre casă.

Sentința este cu drept de atac, timp în care inculpata se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий