TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Sandu: Încă un lot de vaccinuri va ajunge săptămîna viitoare în țară

Săptămîna viitoare încă 14.400 de doze de vaccin vor ajunge în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

Șefa statului a precizat că autoritățile de la Chișinău au semnale că și Lituania va acorda ajutor țării noastre în lupta cu coronavirusul de tip nou, transmite agora.md.

„Moldova nu este singură în fața pandemiei și acest lucru ne dă speranța că vom reveni la normalitate în cel mai scurt timp. UE este aproape de noi. În cadrul vizitei de la Bruxelles am reușit să le arătăm partenerilor că au aici un interlocutor de încredere. Datorită încrederii dintre noi, România și Cehia ne-au oferit cantități substanțiale de echipamente medicale și de protecție personală. Sănătatea moldovenilor este prioritatea mea nr.1 în acest moment. Echipa de la Președinție se ocupă de aducerea vaccinurilor din prima zi de mandat. Primele doze au sosit ieri și sperăm că alte 14.400 de doze de vaccin vor ajunge săptămîna viitoare. Ele vor merge către medicii și lucrătorii medicali din prima linie. Avem semnale din Lituania că sînt dispuși și ei să caute căi pentru a ne ajuta să accesăm vaccinuri. Discutăm zilnic cu platforma COVAX pentru a ne asigura că vaccinurile destinate țării noastre sînt identificate și livrate cît mai curînd”, a declarat Maia Sandu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load