X 

Salvatorii au desfășurat training-uri privind comportamentul responsabil în situații de urgență

6 oct. 2022,, 23:00   Societate
1263 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) dedică această săptămînă informării cetățenilor și sensibilizării acestora, în legătură cu importanța comportamentului corespunzător pentru a se proteja în situații excepționale. Prin activitățile organizate de pompieri și salvatori, oamenii vor afla care sînt măsurile corecte care trebuie întreprinse.

Pentru o mai bună înțelegere, angajații IGSU vor desfășura exerciții practice, în care vor fi implicați reprezentanți ai sectoarelor de sănătate, ordine publică, protecție a mediului ș.a., astfel sporind capacitatea de intervenție a specialiștilor în domeniu.

Aplicațiile practice privind gestionarea consecințelor situațiilor excepționale vor avea loc în mai multe regiuni ale țării, precum mun. Chișinău, Strășeni, UTA Găgăuzia, Bălți. Acestea fac parte din Planul de contingență din agenda Centrului de Comandă, care vine în ajutorul populației în contextul securității regionale. Totodată, angajații IGSU vor desfășura activități practice și în domeniul protecției civile în raionul Cimișlia.

În acest context, mai mulți angajați din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență participă la cursul de instruire cu genericul „Operațiuni și management în caz de accidente chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN)”. Salvatorii și pompierii își vor perfecta cunoștințele în domeniul intervenției prompte și sigure în situațiile de risc CBRN, astfel încît să protejeze cetățenii.

Aceste activități sînt parte a parcursului spre Mecanismul European de Protecție Civilă, ceea ce presupune alinierea la standardele europene. Acest gen de instruiri reprezintă ajustarea ulterioară a procedurilor naționale și a modului de funcționare a sistemului național la cel european, asta însemnînd mai multă protecție pentru cetățeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий