TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

S-a găsit adăpost temporar pentru Orchestra Filarmonicii Naționale

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, alături de secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol și directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol, au participat astăzi, 25 septembrie la o ședință de lucru, prezidată de premierul Ion Chicu.

În cadrul întrunirii s-a decis deschiderea unui cont bancar pentru transferul mijloacelor bănești sub formă de donație pentru intervenția asupra edificiului clădirii Filarmonicii Naționale.

În următoarele zile urmează să fie efectuată o expertiză tehnică a stării edificiului Filarmonicii Naționale.

Participanții la ședință au identificat un spațiu temporar pentru activitățile și repetițiile ansamblurilor și Orchestrei Filarmonicii Naționale în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, (str. A. Pușkin nr.24) și Palatului Republicii.

Menționăm că în dimineața acestei zile, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a efectuat o vizită de lucru la Filarmonica Națională, să documenteze situația la fața locului. Oficialul a discutat cu pompierii și cu directorul instituției, Svetlana Bivol, despre starea clădirii și pagubele materiale produse de deflagrație.


Incendiul în clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” a izbucnit ieri, 24 septembrie, în jurul orei 12. Pompierii au lucrat la lichidarea focarelor de ardere din interiorul clădirii pînă la ora 02:00 noaptea, reluînd intervenția la ora 06:00 dimineața.

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a fost fondată în 1940 și în prezent face parte din monumentele de patrimoniu cultural.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load