Criza energetică stiri: 774
Preşedintele stiri: 3231
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Rusia a condamnat vandalismul de la complexul memorial din Moldova

1 feb. 2021,, 16:50   Societate
1553

Ambasada Federației Ruse în Moldova a condamnat cu fermitate actul de vandalism de la complexul memorial la locul îngropării soldaților sovietici în apropierea satului Rusca, raionul Hîncești.

După cum se menționează într-o declarație a misiunii diplomatice a Federației Ruse în Moldova, eroi celui de-al 161-lea regiment al diviziei 95 moldovenești de infanterie au întîlnit soldații hitleriști în primele ore ale începutului Marelui Război Patriotic pe 22 iunie 1941. Reflectînd agresiunea fascistă, ei au murit într-o luptă inegală.

"Se pare că la aniversarea a 80 de ani de la atacul Germaniei asupra Uniunii Sovietice, memoria luminoasă a celor căzuți nu dă odihnă moștenitorilor naziști ai înfrîngerii. Acum, într-o furie neputincioasă, ei se răzbună în mod rușinos pe morți. Îndemnăm organele de drept și autoritățile locale să găsească și să pedepsească vinovații, iar Memorialul să fie adus în starea corespunzătoare. Memoria soldaților căzuți este sacră", a subliniat Ambasada Federației Ruse în Moldova.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав