Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Revenco explică de ce combaterea traficului de droguri în Moldova este o misiune dificilă

18 feb. 10:05   Societate
1893 4

Ana Revenco, Ministrul Afacerilor Interne, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV că la moment nu există suficiente resurse umane pentru a putea da de urmele traficanților de droguri din R.Moldova, iar pentru a putea deconspira schemele de comercializare a substanțelor interzise pe străzile orașelor, trebuie să fie găsiți cei care pun la dispoziție cantități masive de droguri.

„N-o să vă pot spune ce se întîmplă pe acest caz, ei sînt zeci. Dacă avem noi suficiente resurse umane specializate în astfel de operațiunini? Nu, nu este suficient. Este asta cea mai bună metodă pentru a urmări fiecare anunț în parte? După cum ne arată eforturile și practicile altor țări care au mult mai avansate rezultate în acest sens, nu, nu va duce rezultat durabil. De aceea, cea mai bună strategie este să ne centrăm pe cel care pune la dispoziție cantități masive, de unde acestea sînt dispuse în doze mici”, spune ministra, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Despre informațiile din spațiul public precum că cei mai mari dealeri de droguri în RM ar avea acoperirea poliției, Revenco a spus: „Au existat astfel de informații, au fost verificate, polițiștii asupra cărora planau aceste suspiciuni precum că ar proteja astfel de canale nu se mai regăsesc în sistem, nu mai au acces la pîrghiile de cîndva, dar, provocarea vine de la faptul că tehnologiile informaționale sînt folosite, ele permit anonimitate celor care distribuie, de aceea, trebuie să combinăm munca clasică cu cea de investigație în internet, adaug la asta colaborarea internațională, care în ultimii ani nu a fost chiar bună, iar acum trebuie să cîștigăm încrederea pentru a crea aceste echipe comune. Este o problemă care planează în regiune”, a menționat Ministra de Interne.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав