X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Vameșii au contracarat o tentativă de transportare ilicită a unui lot comercial de pastile

4 ian. 09:57   Societate
1947 0

Funcționarii postului vamal Costești în conlucrare cu inspectorii chinologi și patrupedul „Vert” au contracarat o tentativă de transportare ilicită a unui lot comercial de pastile presupuse a fi psihotrope. Echipa de control a depistat 23,1 kg de pastile, disimulate și tăinuite într-un bagaj neînsoțit.

Cazul a fost înregistrat ieri seara, 3 ianuarie 2024, la ieșire din țară, după efectuarea controlului vamal al unui autocar, care efectua cursa regulată Moldova-Cehia, transportînd pasageri și colete neînsoțite.

Mijlocul de transport a fost supus verificărilor de specialitate, și în rezultatul controlului fizic au fost identificate bagaje suspecte, iar patrupedul „Vert” într-un bagaj a semnalat prezența unor substanțe interzise de a fi transportate peste frontiera vamală.

Urmare a controlului detaliat, în interiorul bagajului au fost depistate pastile presupuse a fi psihotrope, disimulate în 21 pachete de boabe de cafea, în 10 cutii de bețișoare aromatizate și în 2 cutii de produse de îngrijire pentru corp.

Masa totală a pastilelor tăinuite este de 23,1 kg.


Documentat pe caz este unul dintre cei doi șoferi, un conațional în vîrstă de 53 de ani.

Pastilele au fost ridicate și transmise spre expertizare, mijlocul de transport cu pasagerii și-au continuat calea, iar investigațiile pe caz continuă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?