Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

REŢETA ZILEI: Şalău cu mujdei

30 ian. 2021,, 18:00   Societate
3269 0

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se sărează, se stropeşte cu ulei, cu zeamă de lămîie sau cu acid citric diluat cu apă şi se lasă pentru 15-20 minute. Prazul şi rădăcinile se taie fidea, se pun în ceaun, se toarnă 1 pahar de bulion şi se fierb 10-15 minute, apoi peste legume se pun bucăţile de şalău, se toarnă vinul, se adaugă sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc slab pînă este gata (vreo 15 minute).
Astfel pot fi pregătite şi alte specii de peşte (crap, calcan etc.).

Şalăul se serveşte cu mujdei, ca garnitură la mămăligă, cartofi fierţi, roşii proaspete.

Ingrediente:

• 1 kg şalău,
• 1/5 praz,
• 1 rădăcină pătrunjel,
• 1/3 rădăcină ţelină,
• 4-5 linguri de vin alb sec,
• 1 pahar bulion,
• 2 linguri ulei,
• 4 linguri mujdei,
• sare,
• piper negru măcinat,
• foi de dafin,
• sare de lămîie sau zeamă de lămîie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?