X 
Jocurile Olimpice stiri: 116
Transnistria stiri: 1453

Regulamentul de selecție a procurorului general pentru noul concurs va fi ajustat

21 mar. 07:45   Societate
2333 0

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) revede, în comun cu cel puțin Ministerul Justiției, regulamentul privind desfășurarea concursului pentru funcția de procuror general întru efectuarea mai multor modificări, în special la selectarea acestuia, astfel încît să nu mai fie discrepanță în evaluarea potențialilor candidați.

Confirmarea vine din partea ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, care a vorbit despre acest subiect la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, ediția de miercuri, 20 martie curent, notează realitatea.

„A fost o mare surpriză, pentru că am fost diligenți, s-au făcut 11 ore de interviu, s-a depus efortul ca să ne încadrăm și pînă la sfîrșitul lunii martie să avem un procuror general. Cu regret, deja cînd membrii CSP s-au convocat, s-a constatat discrepanța majoră la punctajul acordat din partea unui membru din rîndul procurorilor în cadrul CSP și că acest concurs a fost compromis, deoarece nu erau nici argumente la această diferență de șase puncte la punctaj, vădit negativ anume față de un candidat”, a amintit oficiala.

În următoarea ordine de idei, a adăugat următoarele: „examinăm conținutul regulamentul, ca să facem cîteva ajustări”.

Potrivit legislației, următorul concurs poate fi anunțat nu mai devreme de 2 luni de la ultimul, ceea ce înseamnă mijlocul lunii aprilie 2024. Respectiv, pînă atunci, regulamentul urmează să fie definitivat.


La 28 februarie 2024, concursul pentru alegerea unui procuror general de către CSP a eșuat. Evaluarea Olesei Vîrlan a dus la anularea rezultatelor. Ea a recunoscut că a greșit în privința lui Ion Munteanu și că punctajul candidatului ar fi trebuit să fie 8,5 în loc de 3,5, dar … „s-au strecurat anumite greșeli”. La scurt timp, președintele CSP, Dumitru Obadă, i-a sugerat să-și depună cererea de demisie.

0
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?