Refugiații ucraineni din țara noastră au primit donații de Paște

22 apr. 2022,, 08:00   Societate
3014 0

Sute de refugiați din Ucraina vor avea masă de Paște, datorită Misiunii „Concordia”. Voluntarii i-au vizitat pe ucrainenii care și-au găsit aici adăpost.

Oamenii au primit pachete pline cu legume, fructe, paste făinoase și alte produse, pe care abia de le puteau duce acasă, transmite Noi.md cu referire la Jurnal.md.

Acum o săptămînă, Nadejda împreună cu fiicele și nepoatele sale și-a găsit refugiul în satul Palanca. Au rămas plăcut surprinși de bunăvoința localnicilor, care, de fapt, sînt străini pentru ei.

Nadejda, refugiată: „Ne-au cazat într-o casă bună, ne-au întîmpinat bine. Le mulțumim oamenilor buni pentru toate. Le sîntem recunoscători. Doar că vrem în țara noastră. E îngrozitor. Cînd vezi ruinele lăsate de rachetele lor (ale rușilor - n.n.) ți se oprește inima. Se umple de sînge".

Familia vine din Dnipro, oraș atacat de ruși. Copiii suferă cel mai mult.


Nadejda, refugiată: „Deși se spune că copiii nu înțeleg, ei simt totul. Vine și întreabă: „Mămică, împușcă? Ce să facem? Unde să fugim?”"

Localnicii din Palanca le-au oferit refugiaților ce au avut mai bun. Cu o pensie de 2.000 de lei, mătușa Olga a găzduit mai multe familii de ucraineni, pe care i-a văzut pentru prima oară.

Totuși, fiind departe de familii, sărbătorile pascale nu vor mai fi ca înainte, spun refugiații. Dar vor sărbători alături de cei, care între timp, le-au devenit dragi.

Pentru a le atenua cumva durerea, organizația de binefacere „Concordia” a pregătit pentru ucraineni pachete cu produse alimentare, care valorează peste 1.200 de lei. Un set din mai multe pachete este acordat unei familii și conține legume, fructe, conserve, paste făinoase, crupe și, desigur, un cozonac.

Tatiana Baltă, director executiv „Concordia Proiecte Sociale”: „sînt bunuri procurate de la producătorii autohtoni. 85% din bunuri sînt de la întreprinzătorii mici din Republica Moldova, care din păcate pe timp de pandemie, în ultimii doi ani, nu prea au avut venituri."

De ajutoare au beneficiat peste 540 de refugiați din satele Palanca, Crocmaz, Tudora și Căplani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?