Rector: Într-o scurtă perioadă de timp puterm rămîne fără profesori de fizică, matematică și informatică

27 iun. 15:30   Societate
4323 0

Dacă statul nu se va implica în soluționarea problemelor din domeniu, atunci într-un scurt timp ne putem pomeni fără profesori de fizică, matematică și informatică.

O spun rectorii Universității de Stat din Republica Moldova, Igor Șarov și cel a Universității Tehnice din Republica Moldova, Viorel Bostan, notează Noi.md

”Punem un mare accent pe tineri, deși în domeniul real avem într-o scurtă perioadă de timp riscăm să rămînem fără profesori de fizică, de matematică, de informatică pentru că numărul persoanelor care optează pentru aceste specialități este unul infim de mic. În regim de urgență trebuie întreprinse diferite măsuri. La altele specialități situația este mai bună”, a declarat Igor Șarov.

La rîndul său, rectorul UTM, Viorel Bostan, spune că resursele umane sînt cele în care trebuie să se investească.

”Cred că cea mai mare resursă umană pe care o are universitatea este cea a profesorilor. Din păcate în localitățile rurale de foarte multe ori se neglijează clasele cu profil real și din două clase gimnaziale se formează o singură clasă liceală, iar aceia este una cu profil umanitar. Iată de cel tot mai puțin se atrage atenția domeniul științelor exacte”, a declarat Boscan.


3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?