Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Iranul a adus în mod deliberat Orientul Mijlociu pe marginea prăpastiei, declară şefa diplomaţiei germane

14 apr. 20:00   Externe
2649 2

Iranul a adus "în mod absolut deliberat" Orientul Mijlociu "pe marginea prăpastiei", după ce a tras sute de rachete şi drone asupra Israelului, a declarat duminică şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock, informează AFP.

Regimul iranian "aproape a cufundat o regiune întreagă în haos", a subliniat Baerbock în timpul unei scurte alocuţiuni la Berlin.

Totodată, ea a îndemnat "toţi actorii din regiune să acţioneze cu prudenţă", pentru că "spirala escaladării trebuie frîntă".

În paralel, cancelarul federal german Olaf Scholz, aflat în vizită în China, a îndemnat toate părţile la reţinere după atacurile iraniene. "Nu putem decît să îndemnăm toată lumea - şi în special Iranul - să nu continue pe această cale", a declarat Scholz pentru presă.

Cancelarul federal a denunţat "o gravă escaladare" în tensiunile din Orientul Mijlociu şi şi-a exprimat "solidaritatea" cu Israelul.


Iranul a lansat sîmbătă peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său de la Damasc, bombardament pe care Teheranul l-a imputat Israelului.

Represaliile de sîmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian.

7
0
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?