X 

Recomandări pentru conducătorii auto care planifică să traverseze frontiera de stat

5 ian. 13:39   Societate
2196 0

Urmează să reveniți acasă sau planificați o ieșire din țară cu mașina? Poliţia de Frontieră reaminteşte despre obligativitatea respectării Regulamentului circulaţiei rutiere şi a tuturor actelor normative referitoare la acest domeniu.

Astfel, la trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova, conducătorii auto necesită să dețină și să prezinte polițistului de frontieră, pentru control, următoarele documente:

• Permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria din care face parte autovehiculul condus;
• Certificatul de înmatriculare a autovehiculului;
• Documentele obligatorii de asigurare auto, valabile în Republica Moldova sau pentru țara de destinație și tranzit;
• În cazul mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare neutre se vor solicita și actele ce confirmă transmiterea în folosință ale acestora.

Totodată, vă sugerăm să fiţi atenţi la statutul certificatului de înmatriculare pentru mijlocul de transport, întrucît, certificatul de înmatriculare provizoriu permite folosirea autovehiculului doar pe teritoriul Republicii Moldova. Fiți atenți și asupra faptului că nu se autorizează ieșirea din Republica Moldova în lipsa asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto externă.

Vă informăm că, în cazul autovehiculelor înmatriculate în alte state, actele ce confirmă deținerea în proprietate sau dreptul de folosință asupra autovehiculului condus, pot fi solicitate de către funcționarii Serviciului Vamal.


Adițional, Poliția de Frontieră atenționează conducătorii auto despre necesitatea staționării în locuri premise pentru revigorare. Recomandăm să nu mergeți mai mult decît simțiți că puteți. Opriți-Vă mai des, ieșiți din mașină și faceți puțină mișcare. Respectați pe alți șoferi în trafic și nu depășiți limitele de viteză admisibile pe traseul ales.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?