Criza energetică stiri: 774
Preşedintele stiri: 3231
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Reacția Procuraturii, după declarațiile lui Constantin Botnari

16 ian. 16:54   Societate
2391

PCCOCS vine cu explicații, după declarațiile lui Constantin Botnari de la Londra. „Învinuitul Constantin Botnari a fost citat pentru ca să participe la ședința de judecată de aplicare a arestului.

Totuși, acesta a cerut amînarea ședinței, pentru ca să poată participa în persoană”, spun procurorii, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Urmare a solicitărilor presei cu privire la citarea învinuitului Constantin Botnari la ședința de judecată, de aplicare a arestului preventiv în privința acestuia, Procuratura comunică următoarele:

Acesta este cercetat penal de procurorii PCCOCS într-un dosar anunțat de instituție prin comunicatul de presă din 19 dec. 2021.

- depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc.


Astfel, în cadrul acestui dosar, învinuitul Constantin Botnari a fost citat pentru ca să participe la ședința de judecată de aplicare a arestului. Totuși, acesta a cerut amînarea ședinței, pentru ca să poată participa în persoană.

În acest sens, avocații acestuia au depus o cerere, care a fost acceptată de instanța de judecată, în vederea asigurării drepturilor acestuia. Luni, 17 ianuarie 2022, urmează să aibă loc ședința amînată la solicitarea acestuia.

Procurorii PCCOCS vor întreprinde în continuare acțiunile legale impuse de lege, cu respectarea drepturilor procesuale ale acestuia, inclusiv prezumpția nevinovăției, pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale, ulterior trimiterii dosarului în judecată”, arată nota emisă de PCCOCS

Constantin Botnari neagă că ar fi fost dat în căutare internațională. Acesta a venit cu un mesaj video prin care se adresează autorităților din Moldova.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав