X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Fostul deputat democrat Constantin Botnari cere azil politic în Marea Britanie

16 ian. 2022,, 09:58   Politică
4517 6

Fostul deputat și ex-secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, poreclit „Borsetka”, anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol în luna decembrie, cere să fie cercetat în Marea Britanie.

Acesta a venit cu un mesaj video în care susține că ceea ce se petrece în privința lui este incorect, însă este deschis să colaboreze cu ancheta, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

„În 2019 am emigrat cu familia mea în Marea Britanie unde muncesc la o firmă privată. Cu trei săptămîni în urmă am aflat din presa din Republica Moldova că sunt căutat și cercetat penal. Căutat de organele de drept, Interpol din Republica Moldova care nu este corect și tare m-a uimit acest caz. Am plecat din Republica Moldova fără nicio restricție, nicioadată nu am fost cercetat penal și nimeni niciodată nu m-a citat în vreo cauză penală în Republica Moldova și niciunde”, spune acesta.

„Avocații mei au pregătit o cerere adresată către Procuratura Republicii Moldova prin care se cere să să se formeze o comisie ca să fiu cercetat aici în Marea Britanie.Sunt deschis că colaborez cu ancheta și nu mă ascund. Consider că tot ce se petrece în privința mea la moment este incorect și este pus la cale de foștii mei oponenți politici care astăzi sunt la guvernare”, mai spune acesta.

Fostul politician a fost introdus în baza de date a Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale Interpol de la Lyon pentru a fi localizat, la solicitarea autorităților de la Chișinău.


Botnari ar fi vizat în dosarul fostului director de la Agenția Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean, care la începutul lunii noiembrie 2021 a fost reținut în urma unei operațiuni SIS și PCCOCS pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Botnari este suspectat de fals în acte publicie și contrafacerea de documente.

Potrivit PCCOCS, în perioada în care a condus ASP, Serghei Railean a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și pașapoarte pe numele mai multor persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților.

După plecarea PDM de la guvernare în iunie 2019, Botnari și-a depus mandatul de deputat, s-a retras din spațiul public și a părăsit Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?