X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

R.Moldova mizează pe sprijinul Letoniei pentru realizarea reformei justiției

3 iun. 18:00   Societate
1171

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Republicii Letonia în țara noastră, E. S. Uldis Mikuts.

În cadrul discuțiilor, ministrul Litvinenco a vorbit despre reformele inițiate de Ministerul Justiției, care au drept scop curățarea sistemului de justiție de oameni corupți și cu probleme de integritate, eliminarea corupției din toate instituțiile publice, pedepsirea celor care au adus prejudicii statului Republica Moldova și cetățenilor săi.

În mod special, ministrul Justiției s-a referit la pre-vetting, care este în proces de implementare și care va fi urmat de vetting și reforma Curții Supreme de Justiție, dar și la acțiunile de luptă împotriva corupției.

„Apreciez enorm buna colaborare a Republicii Moldova cu Republica Letonia în diferite domenii din justiție, inclusiv în sistemul penitenciar și cel al probațiunii. Vă mulțumim pentru tot suportul oferit de-a lungul anilor. Ministerul Justiției mizează în continuare pe sprijin din partea statului leton pentru realizarea reformei justiției, consolidarea statului de drept și combaterea corupției”, a spus Sergiu Litvinenco.

La rîndul său, ambasadorul Republicii Letonia a dat asigurări că țara sa va continua să ofere asistență și expertiză Ministerului Justiției, pentru a implementa cu succes reformele inițiate. De asemenea, Uldis Mikuts a reconfirmat deschiderea Republicii Letonia de a susține plenar parcursul european al Republicii Moldova.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав