X 
Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 302
Eurovision stiri: 412

Programul privind fluxul migrațional pentru anii 2022-2025, aprobat de Guvern

23 noi. 2022,, 14:45   Societate
2227 0

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, Programul destinat gestionării fluxului migrațional, azilului și integrării străinilor pentru anii 2022-2025. Implementarea acestuia va contribui la asigurarea unei migrații sigure, stabilirea unor reguli bine conturate privind admisia și procedurile de documentare a străinilor, dar și sporirea calității serviciilor prestate acestora.

La fel, Programul va consolida sistemul național de azil, va asigura condiții de recepție conform standardelor europene și va întări capacitățile de răspuns, în cazul unui aflux masiv de persoane. În același timp, implementarea Programului va spori dezvoltarea mecanismului interinstituțional, în scopul creșterii gradului de siguranță a populației și va contribui la combaterea migrației ilegale.

Documentul este important în contextul obținerii statutului de țară-candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, dar și ținînd cont de evoluțiile fenomenului migrațional, ca urmare a provocărilor majore, care au loc la nivel național, regional și global.

De asemenea, Programul presupune alinierea la noile instrumente internaționale în domeniu - Pactul Global pentru o Migrație Sigură, Reglementată și Ordonată, precum și Pactul Global pentru Refugiați. Acesta este unul din cele șase programe, care urmează a fi aprobate în viitorul apropiat de către Guvern, în vederea implementării Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030.

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий